Bij verschillende bedrijven leer je telkens iets nieuws

Giel Vermeulen
“Ik heb eerst mijn diploma in dierenverzorging behaald, maar dat was toch niks voor mij. Toen ben ik maar bij mijn vader in de bakkerij gaan werken. Dat is zo goed bevallen, ik vind het keileuk om te doen. Het zit denk ik toch in het bloed, ik ben de vijfde generatie die bakker wordt.
Ik probeer bij zoveel mogelijk verschillende bedrijven te werken, want dan leer je steeds iets nieuws. Bij een groot bedrijf leer je bijvoorbeeld meer over planning en logistiek, bij een klein bedrijf leer je het ambacht. Uiteindelijk wil ik een eigen bedrijf beginnen.
Je werkt veel ’s nachts en maakt lange dagen. Ik vind dagen van 12 uur geen probleem. Als je gemotiveerd bent, gaat het vanzelf.
Voor mijn examen heb ik een krentenbrood met muesli en drie soorten noten gemaakt. Een beetje experimenteren, daar haal ik mijn voldoening uit. Die kans krijg je hier op school ook. Je leert hier op je eigen niveau, je maakt je eigen planning. Ik doe de opleiding versneld.”