Ik kan niet wachten om meerdere stijlen van koken te onderzoeken

Marjolein de Wit
“Ik liep stage in een grand café om de basisvaardigheden te leren: aardappels koken, fruit pureren, groenten blancheren. Maar ik doe nu ook de mise en place en maak borden op. ’s Avonds was ik verantwoordelijk voor een aantal voorgerechten en ik help ook mee met desserts en high teas.
Het begin van de stage was spannend. Ik werd echt in het diepe gegooid door meteen mee te moeten draaien in een keuken. Wat ik heel leuk vind is dat ik nu zoveel nieuwe dingen leer. Zo heb ik voor het eerst een vis gefileerd. Heel gaaf om dit te kunnen.
Na het succesvol doorlopen van de opleiding zou ik graag ook andere stijlen van koken willen onderzoeken. De patisserie bijvoorbeeld. De Japanse keuken vind ik ook heel interessant. Het lijkt me ook leuk om te leren hoe je voor mensen met diëten of allergieën toch iets lekkers kunt bereiden.”