In het eerste jaar ontwierpen we een bedrijfskantine
19 augustus 2025

Ilse van den Tillaart
Student Facilitair leidinggevende
“Als facilitair medewerker regel je ‘het huishouden van een bedrijf’. Je zorgt ervoor dat iedereen in het bedrijf de faciliteiten heeft om zijn werkzaamheden uit te voeren. Je beheert als het ware de inboedel van het bedrijf; je doet de inkoop, beheert de sleutels en het ruimtereserveringssysteem, coördineert de schoonmaak en zorgt voor de veiligheid.
In het eerste jaar voerden we een project waarin we in tien weken een bedrijfskantine ontwierpen. Eerst bepaalden we de visie, missie, het doel en de doelgroep. Daarna volgde de indeling. We mochten zelf bepalen waar de receptie kwam, de toiletten, het restaurant, de keuken enzovoort. Vervolgens werkten we deze plattegrond uit. Voor de sfeer die de kantine moest uitstralen maakten we een moodboard. De theorielessen sloten aan bij het project. Ik vond het echt heel leuk omdat het zo divers was en omdat juist dit deel van het vak mij aanspreekt.”
In het eerste jaar voerden we een project waarin we in tien weken een bedrijfskantine ontwierpen. Eerst bepaalden we de visie, missie, het doel en de doelgroep. Daarna volgde de indeling. We mochten zelf bepalen waar de receptie kwam, de toiletten, het restaurant, de keuken enzovoort. Vervolgens werkten we deze plattegrond uit. Voor de sfeer die de kantine moest uitstralen maakten we een moodboard. De theorielessen sloten aan bij het project. Ik vond het echt heel leuk omdat het zo divers was en omdat juist dit deel van het vak mij aanspreekt.”